18. 5. 2012
Artservisova Zbirka se je dvakrat predstavila ranljivim skupinam

V okviru projekta Sodelujem. Skupaj integrativno na področju kulture, ki ga vodi Društvo Škuc in ga podpira Evropski socialni sklad, je SCCA-Ljubljana pripravil dve delavnici, na katerih so se udeleženci seznanili s podpornimi servisnimi programi in možnimi viri financiranja kulturnih projektov. Delavnici smo pripravili 2. februarja 2012 v Projektni sobi SCCA v Ljubljani in 16. maja 2012 v Društvi slepih in slabovidnih v Mariboru.

Delavnica v Škucu

Delavnici sta bili namenjeni ranljivim skupinam (slepi, slabovidni in gibalno ovirani) in tistim, ki s takšnimi skupinami že sodelujejo ali pa si to želijo. Marija Mojca Pungerčar, urednica Artservisa, Maša Ekar, asistentka Kulturne stične točke v Sloveniji, in Dušan Dovč, vodja produkcije SCCA-Ljubljana, so ponudili osnovna znanja, informacije in veščine iskanja sredstev za izvedbo projektov.

Program je bil razdeljen na dva dela: prvi del je potekal v obliki predstavitve s pomočjo prosojnic in demonstracije uporabe spletnih informacijskih točk in portalov, drugi del pa je bil delavniški in je bil namenjen hitri predstavitvi procesa pridobivanja financ, vse od projektne ideje do realizacije projekta.

Delavnica v Mariboru

V drugem delu smo udeležencem pokazali, kako se prijavljanje na razpise lahko uporabi tudi kot umetniški izziv. Zavrteli smo dva videa iz Artservisove Zbirke: odlomek iz performansa Tomaža Groma Bruto in video Mladena Stropnika Momriding. S tem smo marsikoga, ki se je prestrašil velikih evropskih razpisov, nasmejali. In pokazali, da je prijavljanje na razpise lahko tudi zabavno.

Povezave: