Andrej Rozman – Roza in Radovan Jenko: Plakatiranje prekasirano

Avtor teksta: Andrej Rozman – Roza
Avtor grafike: Radovan Jenko
Naslov: Plakatiranje prekasirano
Leto nastanka: 2006
Lastnik: Andrej Rozman – Roza in Radovan Jenko
Podatki o delu: črnobel plakat in akcija lepljenja plakata v mestu
Dimenzije: format A4

Opis dela:
Avtorja sta s projektom opozorila na problem organizatorjev malih kulturnih dogodkov v Ljubljani. V Ljubljani namreč tudi najcenejša plakatiranja presegajo stroške, ki si jih lahko privošči večina kulturnikov. Andrej Rozman – Roza je izvajal akcijo lepljenja plakata po različnih javnih mestih v Ljubljani. Plakat je načrtno narejen v .pdf obliki, primerni za razširjanje s pošiljanjem in kopiranjem.

Projekt je bil predstavljen in objavljen v nekaterih medijih, med drugim:

 

Andrej Rozman - Roza in Radovan Jenko: Plakatiranje prekasirano

Plakat (pdf)


Andrej Rozman – Roza (1955)
Andrej Rozman – Roza je pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec. Leta 1978 je pustil študij slovenistike, s prijatelji ustanovil Pocestno gledališče Predrazpadom in v naslednjih letih organiziral vrsto odmevnih gostovanj tujih uličnih gledališč v Ljubljani, s katerimi je premagal strah tedanjih oblasti pred spontanim dogajanjem na ulici. Med leti 1981 in 1995 je bil vodja alternativnega Gledališča Ane Monro in začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji.
Piše parodične in komične pesmi, pravljice in gledališke komedije za otroke in odrasle, predeluje klasična besedila za druge medije, jih prestavlja v sodobnost ali preprosto prevaja. Marca 2003 je ustanovil Rozinteater kot najmanjše možno gledališče. Njegova dela so prisotna v mnogih učbenikih in antologijah (Nasmeh pod solzami, Slovenski smeh, Cvetnik slovenske parodije, Komadi, Drugi komadi, Zlata čebelica,…). Za svoje delo je med drugim prejel Ježkovo in Levstikovo nagrado.
(vir: Wikipedija)

Več: www.roza.si

Radovan Jenko (1955)
Radovan Jenko se je rodil v Celju. Po maturi na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je diplomiral na varšavski Akademiji lepih umetnosti – ASP. Vrnil se je v Slovenijo, kjer je bil nekaj časa zaposlen v Aeru, nato pa je pridobil status svobodnega umetnika. Leta 1991 je začel poučevati na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer ima od leta 2004 status rednega profesorja za vizualne komunikacije. Priredil je več samostojnih razstav in se več kot petdesetkrat udeležil skupinskih. Njegova besedila so objavljena v mnogih strokovnih publikacijah, za svoje delo pa je prejel tudi številne nagrade (Zlata ptica, Nagrado Prešernovega sklada, Srebro na ADC, New York, nagrade na 2. in 3. bienalu vidnih sporočil Slovenije …).
(Vir: Sanje.si)