Mladen Stropnik: Momriding

Avtor: Mladen Stropnik
Naslov: Momriding
Leto nastanka: 2002
Lastnik: Mladen Stropnik
Podatki o delu: video (predvajalna verzija VCD)
Dolžina: 4:13 min

Opis dela:
Umetnik je posnel mamo, ki mu po telefonu bere zavrnitveno pismo britanske ambasade, kamor je umetnik apliciral za štipendijo: “Iskal sem štipendijo. Britansko veleposlaništvo oz. njihov oddelek je zavrnilo prošnjo. Pošto sem dobil na star naslov v Velenje. Mama je pismo prebrala po telefonu. Mama ne govori oz. pozna tujih jezikov (mogoče malo nemško). Po zvoku sem sestavil podnapise prebranega.”

Mladen Stropnik: Momriding


Mladen Stropnik (1977)
Deluje na treh področjih znotraj polja umetnosti: prvo področje so »lepe umetnosti« (slikanje, risanje – realistični in grafični motivi), drugo področje je umetniški video (video persone, več-ekranske video instalacije, grafični videi), tretje področje pa predstavlja eksperimentiranje z medsebojnim prepletanjem teh dveh različnih medijev, slikarstva in videa v tridimenzionalnem prostoru.

Leta 2001 je diplomiral na ljubljanski ALU, kjer je zaključil tudi magistrski študij. Prejel je študentsko Prešernovo nagrado. Predstavil se je z nekaj samostojnimi razstavami in sodeloval na številnih skupinskih doma in v tujini. Med drugim je bil povabljen na 12th Biennal of Young Artists from Europe and Mediterranean v Neaplju, Italija. Leta 2004 je skupaj s Sašom Lušičem in Robertom Jukičem sodeloval na Bienalu v Liverpoolu ter v Detroit Museum of New Art, ZDA.

Več: www.solaprosticas.com/stropnikstran