Mare Bulc, Jana Flego in Katarina Petrov: Smetana slovenske umetnosti

Avtor: Mare Bulc, Jana Flego in Katarina Petrov
Naslov: Smetana slovenske umetnosti
www.cream.si
Leto nastanka: 2004
Lastnik: Mare Bulc, Jana Flego in Katarina Petrov
Podatki o delu: album, website, interakcija z javnostjo

Opis dela:
Smetana slovenske sodobne umetnosti je umetniški projekt, ki v albumu s samolepljivimi sličicami predstavlja 50+1 umetnikov iz Slovenije, ki ustvarjajo na začetku 21. stoletja. Izbor ustvarjalcev so prispevali trije umetniki, ki so za to priložnost prevzeli vloge kustosov: Mare Bulc, Jana Flego in Katarina Petrov. Umetniki, umetnice in umetniške skupine, ki so v projektu želeli sodelovati, so na samolepljivi sličici predstavljeni s fotografijo in z bazičnimi osebnimi podatki: imenom, priimkom in področjem umetniškega ustvarjanja.

Mare Bulc, Jana Flego in Katarina Petrov, Smetana slovenske umetnosti


Mare Bulc (1974)
Mare Bulc je gledalški režiser, igralec in multimedijski umetnik. Diplomiral je iz komunikologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Na AGRFT v Ljubljani je študiral gledališko in radijsko režijo. Leta 1994 je soustanovil Dejmo stisnt teater, ki je leta 2000 prejel Zlato linhartovo priznanje za dotedanje ustvarjanje. Od leta 1994 do 2004 je kot režiser ali igralec sodeloval pri predstavah Dejmo stisnt teatra in v samostojnih gledaliških produkcijah. Leta 2004 je ustanovil »No History« – Zavod za sodobne umetnosti. Sodeloval je z umetniki Davideom Grassijem, Igorjem Štromajerjem, Emilom Hrvatinom in Erno Omarsdottir.

Več:www.nohistory.org/mare.htm

Jana Flego (1977)
Med leti 1996 in 2000 je študirala slikarstvo na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Ukvarja se s sodobno umetnostjo, scenografijo, kostumografijo in restavratorstvom ter oblikovanjem in ilustriranjem. Leta 1998 je soustanovila društvo MKC Medvode. Umetniško se je med drugim predstavila v galeriji Škuc v Ljubljani (2004, 2005), na festivalu Break 21 v Ljubljani (2000), na gradu Goričane (1999) in v Labinu na Hrvaškem (1997). Kot scenografka je sodelovala pri projektih Škuc Ventilatorja, Chilli space, pri celovečernem filmu Oda Prešernu Martina Srebotnjaka, in pri projektih MKC Medvode. Kot asistentka kostumografije je sodelovala pri več televizijskih nanizankah (Naša mala klinika, Se zgodi, Vrtičkarji) in filmih (Zgodovina Istre, Predmestje, Slepa pega, Marmelada).

Katarina Petrov (1974)
Leta 2004 je diplomirala iz slikarstva na Visoki šoli za slikarstvo v Ljubljani. Deluje na področju oblikovanja, umetnosti, vizualnih komunikacij in oblikovanja spletnih predstavitev. Z umetniškimi projekti se je predstavila v galeriji Škuc v Ljubljani (2004-2005), v gradu Mala Loka (1997, 1998, 1999) ter na razstavah na Šoli za risanje in slikanje – Visoki strokovni šoli 1997-1999). Oblikovala je več spletnih predstavitev za umetnike, razstave in kulturne organizacije ter vodila dve delavnici.