7. 10. 2011
Artservisova Zbirka gostuje v Izmirju

Projekcija in predstavitev

Četrtek, 13. 10. 2011, ob 20. uri
K2 Contemporary Art Center

Cumhuriyet Blv.No:54
Büyük Kardicali Han, Kat:2 Konak-IZMIR, Turčija

Kot spremljevalni dogodek mednarodnega projekta in platforme Open Studio Izmir, ki ga vodi SCCA-Ljubljana s Centrom za sodobno umetnost K2, bo potekala predstavitev spletnega medija Artservis in Artservisove Zbirke.

Dušan Dovč, koordinator programov SCCA-Ljubljana, bo uvodoma predstavil Artservis: zakaj je Artservis nastal leta 2001, kakšno je njegovo poslanstvo in kdo so njegovi uporabniki?

Artesrvisov kovček

Sledila bo predstavitev Artservisove Zbirke, ki je tematski projekt o produkcijskih pogojih v kulturi. V Zbirko so uvrščena umetniška dela, ki se kritično, analitično, duhovito, osebno ali kakor koli drugače nanašajo na pogoje ustvarjanja, predstavljanja, trženja in preživljanja s kulturo in v kulturi – na tiste vidike umetniškega ustvarjanja, ki ponavadi ostajajo prikriti.

Predstavitev se bo zaključila s predvajanjem del iz Artservisovega mobilnega arhiva oz. kovčka, namenjenega javnim predstavitvam in individualnim ogledom.

OPEN STUDIO IZMIR je intermedijska platforma z vsebinskim fokusom na povezavi med performansom, digitalnim videom, zvokom in zvočnim ambientom in diskurzivnimi praksami (praktična koreografija in dramaturgija in režija, teorija sodobne umetnosti). Projekt je zasnovan procesualno in bo oktobra izveden v povezavi z izmirsko lokalno umetniško sceno.

PODPORA
K2 Contemporary Art Center, Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.
Projekt je del rezidenčnega programa centra K2.
Posebna zahvala: Ayşegül Kurtel in Selin Demirhan (K2).